Avrupa Süper Ligi Dağılıyor | Son Durum

RETRO

Rookie

Moderatör
20 Ara 2019
2,912
2,920
avrupa süper ligi dağılıyor

Avrupa Süper Ligi kurulduktan sadece 2 gün sonra dağılmanın eşiğine geldi. Daha önce Avrupa Süper Ligi Neden Kuruldu? Hangi Takımlar Var? konu başlığında detayları aktardığımız ligin kurucu üyelerinden ve başkanlarından istifalar art arda gelmeye başladı.

Avrupa Süper Ligi’nden Ayrılma Kararı Alan Takımlar

  • Manchester City
  • Chelsea
  • Manchester United
  • Atletico Madrid
Ayrıca Manchester United başkanı ve Juventus başkanı istifasını verdi. Real Madrid başkanı için ise istifa baskıları sürüyor. UEFA’ya baş kaldırı, bir rakip olarak kurulan ve aslında 1998 yılından beri kurulmaya çalışan ligin, bir kez daha başarısız olduğu görülüyor. Bu durumun gerçekleşmesini sağlayan en büyük etki ise taraftarlar oldu. Özellikle Chelsea taraftarlarının bu duruma katkısı büyük. Chelsea - Brighton maçından önce stat önünde taraftarlar tarafından yaşananlar bomba etkisi yarattı.

Chelsea takım otobüsünün önünü yaklaşık 1000 kadar taraftar kesti ve bu durum karşısında kaptan Petr Cech, ‘’Sizi anlıyorum, bize zaman verin’’ ifadelerini kullandı. İki gün önce kuruluş için yapılan duyuruda Chelsea, Avrupa Süper Ligi’nde yer alan 6 İngiliz kulübünden biriydi. Şimdi ise o kulüplerden bir diğeri olan Manchester City’nin de ayrılmak için düğmeye bastığı öğrenildi. İngiltere Başkanı Boris Johnson’ın gündüz saatlerinde ‘’Avrupa Süper Ligi’ni bitireceğim’’ dediği ve İngiliz kulüplerinin bu lige katılmasını engellemek için yeni yasa çıkartacağını belirtti.

Chelsea’li taraftarlar yapılan çekilme kararının ardından kutlamalar yaptı. Kurucu üyeler arasında toplantı yapılacak veya şu an toplantı yapılıyor. Kısacası Avrupa Süper Ligi’nin dağılması artık an meselesi.

Barcelona Geri Çekilebilir

Kurucu üyeler ve katılımcılar arasında yer alan Barcelona kulübünün başkanı Joan Laporta yaptığı açıklama ile geri çekilmenin sinyalini verdi. Laporta, ‘’Barcelona, kulüp üyeleri oylarını verene kadar Avrupa Süper Ligi’ne katılmayacak. Bu kulüp, onların kulübü. Karar da onların’’ ifadelerini kullandı.

Kurucu üyelerin ve önemli kişilerin dağılması, İtalya ve İngiltere başkanlarının araya girmesi ve özellikle FIFA ile UEFA’nın baskısı ile lig dağılmış olarak görülüyor. Basın ise kurucu üyelerin bir kez daha toplantı yapacağı ve çıkacak kararın muhtemelen dağılma kararı olacağı yönünde. Dolayısıyla Avrupa Süper Ligi tekrardan tarihe karışmış olacak.
 
RETRO
Üst